Opis
Opis
Musztarda z mocnym akcentem octu balsamicznego z Modeny i miodu z Burgundii. Podkreśli smak białych mięs oraz ryb i nada interesującego aromatu marynowanym w niej mięsom. Doskonale sprawdza się w sałatkach z owoców morza, sosach rybnych. Edmond Fallot to jeden z ostatnich, rodzinnych francuskich producentów niezależnych. Historia firmy sięga roku 1840, a od 1928 roku jest w rękach rodziny Fallot.
Skład i alergeny
Woda, gorczyca, cukier, ocet, miód (7,5%), sól, ocet balsamiczny z Modeny IGP (3%) (ocet winny*, moszcz winogronowy*), przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu, kwas: kwas cytrynowy, kurkuma.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 828 kJ/198 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 18 g |
W tym cukry | 17 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | 5,8 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 210 g |
Typ produktu | Musztardy |
Kraj pochodzenia | Francja |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Termin ważności | 120 dni |
Jednostka miary | SZT |