Opis
Opis
Wersja musztardy z dodatkiem piernika. Piernik to specjalność Burgundii. Po upieczeniu jest kruszony i dodawany razem z miodem do musztardy. Efektem tego jest produkt łączący pełny smak musztardy z ziarnami gorczycy z korzenną słodyczą piernika. Musztarda idealna do białego mięsa lub kaszanki. Może być również stosowana do przyprawiania farszu drobiowego lub sosów sałatkowych. Edmond Fallot to jeden z ostatnich, rodzinnych francuskich producentów niezależnych. Historia firmy sięga roku 1840, a od 1928 roku jest w rękach rodziny Fallot.
Skład i alergeny
Woda, gorczyca, ocet, miód (8,3%), sól, cukier, piernik Dijon (1,6% w składzie mąka pszenna i jajka), przyprawy, naturalne ekstrakty owocowe i roślinne.
Alergeny: jaja
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 852 kJ/ 203 kcal |
Tłuszcz | 10,2 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 20,4 g |
W tym cukry | 12,9 g |
Białko | 7,5 g |
Sól | 5,7 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 210 g |
Typ produktu | Musztardy |
Kraj pochodzenia | Francja |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Termin ważności | 120 dni |
Jednostka miary | SZT |