Opis
Opis
Ser Mimolette to holenderski ser półtwardy, o lekko owocowym smaku i aromacie. Swój intensywnie pomarańczowy kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi kapsaicynie. Doskonały do sałatek, gorących dań smażonych oraz zapiekanych, ważny składnik deski serów.
Skład i alergeny
Pasteryzowane mleko krowie, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, sól, barwnik- karoten ( E160a), barwnik- kapsaicyna (E160c)
Alergeny: mleko krowie w tym laktoza
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1289 kJ / 308 kcal |
Tłuszcz | 22,9 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15,8 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Białko | 26 g |
Sól | 1,6 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 125 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Holandia |
Przechowywanie | od +2˚C do +7˚C |
Termin ważności | 30 dni |
Jednostka miary | SZT |