Ser Reblochon 230 g

36.00

Brak w magazynie

SKU: 7940 Kategorie: , , , ,

Opis

Opis

Reblochon jest seriem o wyjątkowo bogatym i złożonym profilu smakowym. Jego delikatna, kremowa konsystencja doskonale współgra z subtelnymi nutami orzechowymi i maślanymi. Reblochon wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, a proces produkcji jest ściśle kontrolowany, aby zapewnić jego autentyczność. Dojrzewa przez okres od dwóch do trzech miesięcy. W tym czasie serowarzy codziennie obracają i myją krążki sera solanką, co pomaga rozwijać charakterystyczną, pomarańczową skórkę oraz delikatną pleśń. Nieodzowny składnik tradycyjnego dania Tartiflette – zapiekanka ziemniaczana.

Skład i alergeny

Mleko owcze pasteryzowane, sól, podpuszczka, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii.
Alergeny: mleko owcze

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1269,53 kJ / 306,36 kcal
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,89g
Węglowodany 2,48 g
W tym cukry 0,27 g
Białko 15,61 g
Sól 3,2 g

Dodatkowe informacje

Waga 230 g
Typ mleka Krowie
Typ produktu Sery
Kraj pochodzenia Francja
Przechowywanie od +0°C do +6°C
Termin ważności 45 dni
Jednostka miary SZT