Ser Galet de la Loire 260 g

37.60

Brak w magazynie

SKU: 1685 Kategorie: , , , ,

Opis

Opis

Galet de la Loire jest wytwarzany z mleka krowiego. Produkowany w sercu Anjou w dolinie Loary. Ma kolor kości słoniowej, a po dojrzewaniu może stać się słomkowożółty. Jego miąższ jest kremowy i charakteryzuje się wyrazistym smakiem oraz znaczną różnorodnością aromatów, z nutami drzewnymi.

Skład i alergeny

Mleko owcze pasteryzowane, sól, podpuszczka, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii.
Alergeny: mleko owcze

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1269,53 kJ / 306,36 kcal
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,89g
Węglowodany 2,48 g
W tym cukry 0,27 g
Białko 15,61 g
Sól 3,2 g

Dodatkowe informacje

Waga 260 g
Typ mleka Krowie
Typ produktu Sery
Kraj pochodzenia Francja
Przechowywanie od +0°C do +6°C
Termin ważności 45 dni
Jednostka miary SZT